İçeriğe geç

Çantada Keklik Bir Maç Olması Bekleniyor Ne Anlama Gelir

Çantada keklik bir maç olmasını bekliyor ne demek?

Örneğin, birinin istediği bir konser bileti veya spor etkinliğine bilet bulması çok kolaysa, “çocuk oyuncağı” ifadesi de kullanılabilir. Bu nedenle, “iyi şanslar” ifadesi bir şeyi başarmanın veya başarmanın çok kolay veya zahmetsiz olacağı anlamına gelir.

Çantada keklik ne demek TDK?

“Cebinde yaşamak” deyimine Türk Dil Kurumu tarafından bir anlam verilmiştir. Bu anlam şu şekildedir: Çok güvenli veya elde edilmesi çok kolay olan bir şey, bir kişi veya bir durum için söylenir.

Çantada keklik diye bir deyim var mı?

Deyimler ayrı ayrı yazılır: dere kenarında kürek çekmek, çam ağacını kesmek, çanak tutmak, yüreğin yanından geçmek, bakmak, kulak asmak, kulak vermek, torbada keklik, devede kulak, yağlı kuyruk, yüz ifadesi vb.

Çantada keklik kim yazdı?

Albüm Hakkında Albümün çıkış şarkısı, söz ve müziği Tarkan’a ait olan ve bir de klip çekilen hareketli şarkı “Çantada Keklik”tir.

Keklik ne demek TDK?

TDK’ya göre keklik, tüyleri genellikle kırmızı ve beyaz olan ve ortalama yaşam beklentisi 16 ila 18 yıl arasında olan bir kuş türüdür. Bu kuşların eti için avlanan birçok türü vardır, özellikle de keklik ve boz keklik. Eski metinlerde kebk-i derf olarak tanımlanan keklik, en büyük keklik türlerinden biridir.

Keklik neye denir?

Keklikler, sülüngiller (Phasianidae) familyasından bıldırcınlardan daha büyük olan bazı kuş türlerine verilen addır.

Çanta kelimesinin sözlük anlamı nedir?

Çanta, genellikle kumaş, deri, plastik veya diğer malzemelerden yapılan, nesneleri tutmaya yarayan ve çoğunlukla omuzda veya elde taşınan bir aksesuardır.

Keklik argoda ne demek?

Çekici, güçlü ve genç bir kadın. “Allah korusun, keklik gibi.” 5 Aralık 2008

Dudak Uçuklatmak bir deyim mi?

Çarpıcı bir ifade midir? Dudak ısırma, dudak büzme ve dudak sarkıtma gibi ifadeler izleyicinin duygusal tepkilerini ve yorumlarını yansıtmak için kullanılmıştır. Ancak metinde geçen “çarpıcı” ifadesi seçeneklerden biri değildir çünkü dilimizde yerleşik bir ifade değildir.

Cepte keklik ne demek?

“Kesin bir şey” ifadesi, büyük bir kesinlikle elde edilebilir olduğuna inanılan durumlar için kullanılır. Bu durum o kadar kesindir ki artık gerçekleşmiş anlamıyla ele alınmaktadır.

Yüzüne kan gelmek deyim mi?

İfade. [1] Sağlığına kavuşmak, petrolün solgunluğunu kaybetmek.

Keklik kimin romanı?

KEKLİK Edebiyat Yayınevi – Zavallı Baykurt haksızlığa dayanamaz. Başkalarının sözlerinden çekinmez, onu köşeye sıkıştıracaklarını bilse bile. Ve Gülnare’nin aşkı Yaşar Oğlan’ın yüreğini parçalar; ama en çok sevdiği şey kekliğidir. Kırda bulup “dokunduğu” bir kekliktir.

Keklik gibi kime ait?

Uğur Aslan’ın Erzincan yöresine ait türküsü: “Keklik Gibi Kanatlarımı Sökmedim” 🍃3 Mayıs 2024

Keklik nerenin türküsü?

Balıkesir’in Edremit yöresine ait olan bu eser bir bakıma ağıttır. Hikâyesiyle dinleyenleri hüzünlendirir.

Cepte keklik ne demek?

“Kesin bir şey” ifadesi, büyük bir kesinlikle elde edilebilir olduğuna inanılan durumlar için kullanılır. Bu durum o kadar kesindir ki artık gerçekleşmiş anlamıyla ele alınmaktadır.

Yüzü gülmek ne anlama gelir?

GÜLÜMSEME AÇIKLAMASI: Neşelenmek ve sıkıntılardan kurtulmak, rahatlamak.

Yelkenler suya düştü ne demek?

NESNE AÇIKLAMASININ AÇIKLAMASI Isrardan, hak iddia etmekten ve direnmekten vazgeçip, diğer kişinin söylediklerini kabul edin; övünmeyi bırakarak yumuşayın.

Kulağı delik olmak ne demek?

ERKEN ÖĞE AÇIKLAMASI: Neler olup bittiğini hemen duyar ve hemen hemen her şeyin farkındadır.

Tavsiyeli Bağlantılar: Açık Lise Sınav Giriş Belgesi Olmadan Sınava Girilir Mi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir