İçeriğe geç

Ölçülü Ne Demek Tdk

Ölçülü olmak ne demek TDK?

Ilımlı olmak: ihtiyatlı, hassas, düşünceli olmak.

Ölçünün anlamı nedir?

[1] Yetkili bir kuruluş tarafından belirlenen nitelik, nicelik, ağırlık, değer vb.

Ölçüsünün anlamı nedir?

Ölçme veya ölçme, bilinmeyen bir niceliğin benzer ancak bilinen bir nicelikle karşılaştırılmasıdır. Başka bir deyişle, bir uzunluğun, bir alanın, bir kapasitenin veya herhangi bir olgunun belirli bir birimle ilişkili olarak hesaplanmasıdır.

Ölçülülük ne demek paragraf?

Orantılılık ilkesi, kısıtlamanın amacına ulaşmak için gerekli olanı aşmamasını sağlayarak özgürlükler üzerinde aşırı ve keyfi kısıtlamaları önler. Orantılılık ilkesi, haklar ve özgürlükler üzerindeki bir kısıtlamanın, kısıtlamanın izlediği amaca ulaşmak için yeterli olup olmadığını belirleyen bir ilkedir.

Ölçülü ve dengeli olmak ne demek?

Denge, ılımlılık anlamına gelir. Ilımlı olmak; ihtiyatlı, adil, hassas ve düşünceli olmak, duygu, düşünce ve davranışlar açısından dengeli ve kontrollü bir hayat yaşamak olarak tanımlanır.

Ölçülü hareket etmek ne demek?

Şiddet ve heyecandan uzak duran ve davranışlarında dengeli olan kişiye de ılımlı denir. İtidal kelimesi, bir kişinin yeme, içme, giyim, duygu, düşünce, inanç, ibadet ve davranış gibi bireysel ve toplumsal hayatını ilgilendiren konularda dengeli ve orta yolu tutmasını ifade eder.

Ölçü ne demek edebiyatta?

Şiirde, hece sayısına veya heceyi oluşturan seslerin uzunluğuna ve kısalığına göre bir sıra belirlenir. Bu sıraya ölçü denir. Edebiyatımızda üç tür ölçü kullanılır: heceli, aruz ve serbest. Her ölçü, dayandığı dilin yapısından kaynaklanır.

Ölçü ne demek din?

Ölçü, genel olarak, aşırılıklardan uzak, orta ve ılımlı olma halidir. Bir cismin genişliği, uzunluğu ve derinliği bize maddenin ve mesafenin ölçüsünü gösterir. Bir insanın nerede durduğu ve nerede hareket ettiği bize onun zekâ seviyesini gösterir. Kime tapınılacağı ve kime tapılmayacağı imanın ölçüsünü gösterir.

Ölçü almaya ne denir?

İki boyutlu çizimler kullanılarak oluşturulan plan, kesit, görünüş ve detaylardan yararlanılarak üç boyutlu bir yapının ölçülmesi işlemine arazi ölçümü denir.

Ölçü neye denir?

Vuruşları düzenli gruplara organize etmeye ölçü denir. Sabit sayıda vuruşa sahip her bir gruba ölçü denir. Türkçede bu iki öğeye ölçü denir.

Ölçülendirme nedir?

Bir parçanın büyüklüğü, yüzeyler arasındaki mesafeler, girinti ve çıkıntıların konumları, yüzeylerin işlenme biçimi, malzeme cinsi vb. gibi bilgilerin çizim üzerinde çizgi, sembol, sayı ve tasarım bilgisi şeklinde ifade edilmesidir.

Ölçü teorisi nedir?

Ölçüm teorisi basit terimlerle nedir? – Quora. Kısaca, ölçüm teorisi hacim, alan, uzunluk veya bir şeyin olasılığı gibi şeyleri ölçmenizi sağlar.12 Şubat 2011Ölçü teorisi basit terimlerle nedir? – Quora. Kısaca, ölçüm teorisi hacim, alan, uzunluk veya bir şeyin olasılığı gibi şeyleri ölçmenizi sağlar.

Ölçülülük kavramı nedir?

Başka bir tanımda ise ılımlılık, “idarenin davranış ve eylemlerinde kullandığı imkân, araç ve tedbirlerin, bu davranışla elde etmek istediği sonuca uygun hale getirilmesi” şeklinde tanımlanmaktadır3.

Ölçülülük ne demek TDK?

Ilıklık, sözlük anlamı itibariyle ölçülü, dengeli, ılımlı ve itidal (aşırıya kaçmama, ölçülü olma durumu) anlamlarına gelmektedir3.,www..tr, erişim: 20.04.

Ölçülülük ne demek felsefe?

Ilımlılık, ölçülü davranmak demektir. Aşırılıktan kaçınmak demektir.

Davranışlarda ölçülü olmak ne demek?

Ilımlılık, tutum ve davranışlarda abartıdan uzak durarak dengeli hareket etmek anlamına gelir.

Ölçülü olmaya ne denir?

Dengeli Ümmet; İnançlarında, ibadetlerinde, ahlaklarında ve her türlü tavır ve davranışlarında doğruluk, dürüstlük ve adalet çizgisinde kalmayı başaran kişi? Tedbirli, ölçülü, adil ve uyumlu bir toplum demektir.

Ölçülebilir olmak ne demek?

Ölçülebilir: Hedefe ulaşılıp ulaşılmadığını ölçmek için kullanılacak ölçütler en baştan belirlenmelidir. Ulaşılabilir: Hedef, istenilen konu ile ilgili ve ulaşılabilir olmalıdır.

👉 👈 ne demek?

👉 👈 Emoji Anlamı: İşaret parmağının elin tersiyle sola/sağa işaret etmesi – Bir şeye dikkat çekmek, hatırlatmak, uyarmak, yön belirtmek için kullanılır. ✌️ Emoji Anlamı: Zafer İşareti – Bu işaret, 60’larda hippiler tarafından popüler hale getirilen bir barış sembolüdür ve zafer anlamına gelir.

Tavsiyeli Bağlantılar: Kim 7 Gün 786 Kere Besmele Okursa

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Grup Seks Yapan Escort